Komunisticka Partija Mostar

Dobrodošli na blog Komunisticka Partija BiH Mostar

26.05.2012.

Komunistička Partija BiH

POZIVAMO SVE GRADANE CLANOVE I SIMPATIZERE KOMUNISTICKE PARTIJE SIROM BOSNE I HERCEGOVINE DA NAM SE PRIDRUZE U BITCI ZA SOCIJALISTICKU I SAMOUPRAVNU REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU ,ZAJEDNICU SVIH NARODA I NARODNOSTI.

26.05.2012.

Komunistička Partija BiH

VRAĆAMO SE IZ NARODA ZA NAROD!!!

26.05.2012.

Komunistička Partija BiH

Kako bi štitila radnike od tjelesne i psihičke degradacije, partija zahtijeva: 1. Hitno povećanje najamnina za sve radnike u oblasti industrije i poljoprivrede. 2. Ograničenje radnog dana na 8 časova za sve radnike. 3. Ukidanje prekovremenskog rada, bez izričite suglasnosti uposlenika (radnika). 4. Najmanje dva slobodna dana u sedmici. 5. Zabranjivanje noćnog rada (od 21h do 6h), osim u posebnim slučajevima odobrenim radničkom organizacijom na tim radnim mjestima i utvrđenim zakonom. 6. Neodložno i brzo isplaćivanje naknada svim radnicima povrijeđenim tokom rada. 7. Svi najamni radnici da primaju plate jednom sedmično. 8. Zabranjivanje poslodavcima da uvedu bilo kakav način kako bi skinuli novac od plata.

26.05.2012.

Komunistička Partija BiH

Komunistička partija u svom radu će se zalagati za ispunjenje najhitnijih ciljeva: 1. Potpunu nezavisnost za Bosnu i Hercegovinu u što skorijem roku. 2. Proces pridruživanja Evropskoj Uniji da postane transparentniji i da se podvrgne žešćoj kritici. Svi koraci na ovo pitanje da se odluče demokratskim, građanskim referendumima. 3. Reformisanje policije i vojske kako bi postale oružane snage naroda, a ne stranog kapitala. 4. Ubrzavanje procesa povratka stanovništva u prijeratni zavičaj bez obzira na nacionalnost. Država da obezbijedi sva potrebna sredstva za raseljena lica i izbjeglice kako bi se omogućio uspiješan i trajan povratak. Ukidanje svih diskriminirajućih zakona. 5. Potpuno progresivno oporezovanje. Onemogućiti protok kapitala iz zemlje. Bosansko-hercegovački radnici neće više održavati visoki standard života na zapadu. 6. Ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice. 7. Potpuno pravo govora, štampe, okupljanju građana, i pravo na štrajk. 8. Odvajanje religije od države, i religije od školovanja. 9. Nacionaliziranje svih banaka i osnivanje jedne Državne banke, koja će obaljati klasične bankarske poslove. 10. Potpuno besplatno školovanje na svim nivoima. 11. Povećanje penzija i redovno isplaćivanje. 12. Poboljšavanje odnosa sa svim susjednim državama. 13. Temeljne promjene u sadašnjoj strukturi vlasti. Usvajanje novih ustava koji će dati više ovlašćenja mjesnim zajednicama i opštinama te smanjiti neefikasnost državnih insitutucija. Bosna i Hercegovina će biti jedinstvena država jedino ako svi građani imaju jednaka prava. Ovo će se ostvariti ako je vlasti u ruku građana, a ne države. 14. Afirmiranje osnovnih ljudskih prava svakog građana.

Komunisticka Partija Mostar
<< 05/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


MOJI FAVORITI
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
KRIMINAL U VLASTI
dnevnik jedne kurtizane
Superpenzioner
Titomanija
Leteci Holandjanin
S vremena na vrijeme
Crveni križ Općine Zenica
Michael Tsarion blog by VolimSvojuBosnu ♥
Ni tamo, ni 'vamo
Sanicki DANI
SVJEZE VIJESTI IZ BIH
BOSS - Sarajevo
No Pasaran
glumacmostarski
više...

BROJAČ POSJETA
3544

Powered by Blogger.ba